Domaine Belle Cour

is ontstaan vanuit de gedachte om geen kant en klare woning te leveren, maar een woning die geheel is afgestemd op de wensen en behoeften van u, de gebruiker.

In Domaine Belle Cour is de klant, de toekomstige bewoner, weer koning!

In Domaine Belle Cour willen wij ongeveer 20 woningen ontwikkelen die geheel naar wens zijn van de eindafnemers. Woningen van hoge kwaliteit en duurzaam gebouwd. Wij zijn op zoek naar geïnteresseerden die het leuk vinden om samen met ons hun eigen woning in Domaine Belle Cour vorm te geven. Mensen die hun krachten willen bundelen om samen kleur, vorm en inhoud te geven aan hun woonwensen.

Samen bouwen

Mensen die zelf de regie en sturing op de bouw en realisatie van hun woning willen hebben, van het prille begin, via ontwerp en uitvoering tot en met de oplevering van hun woning.

Op deze manier kunnen wensen en mogelijkheden nauw op elkaar worden afgestemd. Een proces dat gedurende het traject steeds fijnmaziger wordt. Allereerst wordt het concept verder uitgewerkt met de eerste deelnemers. Dus hoe eerder u instapt hoe meer uw woonomgeving daadwerkelijk ook wordt zoals u dat wenst!

Het verder uitgewerkte concept resulteert in een concreet bouwplan met basisprincipes en basisvarianten. Deze varianten zijn dusdanig opgezet dat elke bewoner zijn woning naar eigen wens en budget kan vormgeven. Of u nu zelf het casco wilt afbouwen of wilt laten doen door vakmensen.

Samen bouwen combineert de voordelen van vrije kavelbouw (veel vrijheid) met die van projectmatig ontwikkelen (schaalvoordelen).

Echt duurzaam bouwen is ook levensloopbestendig bouwen. In de loop der jaren veranderen onze behoeften geleidelijk. Hoe vaak worden er geen grote of kleine verbouwingen gedaan aan de woning?

Levensloopbestendig bouwen betekent dat er vanaf het eerste ontwerp goed wordt nagedacht over wat er in de loop der tijd aangepast moet worden in de woning. Daar wordt in het ontwerp dus al rekening mee gehouden. Dat is flexibel bouwen: met geringe ingrepen/energie grote veranderingen aanbrengen.

De (bouw)voordelen op een rij:

 • bouwen op maat, uw maat
 • samen uw toekomstige woning en
  woonwijk naar wens inrichten
 • grote betrokkenheid van de toekomstige bewoners bij hun woning en bij hun buurt
 • lagere kosten voor bouw door gezamenlijk advies (expertise) en inkoop
 • een woning die qua duurzaamheid en
  volume gunstig uitpakt
 • grote diversiteit in wonen
 • meer kwaliteit voor een lagere prijs
 • collectief aanbesteden