Hoe wonen, werken en leven wij in de toekomst? Hoe is of hebben wij onze leefomgeving ingericht? Welke nieuwe producten en diensten zijn er rondom het wonen en huishouden ontstaan? Hoe zijn wonen en zorg geïntegreerd?
Allemaal vragen waarop u het antwoord niet klaar heeft liggen, maar die u wel bezighouden. Wellicht zijn dit vragen die zo nu en dan door uw hoofd schieten en waarover u met vrienden of kennissen soms in het wilde weg brainstormt.

De toekomst van wonen

Een ding staat in ieder geval vast. U wilt graag zo lang mogelijk, zo prettig mogelijk en zo comfortabel mogelijk in uw eigen huis blijven wonen.

Uw huis waar zoveel herinneringen in zijn opgeslagen en opgebouwd. Wellicht uw eerste koopwoning. Waarbij u bijvoorbeeld zelf heeft meegeholpen met het realiseren van de carport, of de serre, of die prachtige bijkeuken. Waar u uw kinderen heeft zien opgroeien. Waar u uw jubileum in de tuin heeft gevierd met al uw dierbaren om u heen. Al die herinneringen zijn onbetaalbaar. U moet er niet aan denken om deze plek te verlaten. Deze herinneringen achter te laten om in een andere woning of appartement te trekken.

Maar is uw huidige woning ook geschikt voor de toekomst? Al die extra kamers en de tuin, die is zo prachtig… maar het onderhoud liegt er ook niet om. En wat te denken van de smalle gang, de hal of de badkamer. Zijn die wel geschikt en afgestemd op de toekomst als u mogelijk wat minder mobiel wordt? Vele vragen, vele wensen. Is Domaine Belle Cour uw antwoord?
‘de gemiddelde Nederlander heeft na zijn 65ste nog 22 levensjaren voor de boeg’
(bron: Rudi Westendorp, Leidse hoogleraar ouderengeneeskunde)